We doen het best goed met z’n zessen, in deze crisistijd

We doen het best goed met z’n zessen, in deze crisistijd

Vorige week waren we met ons gezin een midweek in Ommen via Natuurhuisje.nl. Een jaar geleden hadden we geboekt met de gedachte van een week kwaliteitstijd met het gezin. Iedereen was immers altijd druk met school, bijbaan, werk of studie.

Inmiddels hebben we er al zo’n zeven weken kwaliteitstijd onder één dak op zitten met z’n zessen, dus hele grote voorpret om er even tussenuit te gaan was er niet echt.

Ik vind oprecht dat we het als gezin in deze crisisperiode goed doen met elkaar. Soms zijn er wat kleine irritaties misschien, maar die zijn eigenlijk niet het noemen waard. Er zijn nieuwe rituelen ontstaan (’s avonds na het eten een aantal potjes pesten en minimaal één keer per week met z’n allen een filmavond).

Lees verder

7 lessen over werk die ik mijn pubers wil vertellen, maar ze zelf moeten ontdekken

7 lessen over werk die ik mijn pubers wil vertellen, maar ze zelf moeten ontdekken

Er zijn van die dingen die je leert met de jaren. Met de wijsheid van nu denk ik soms: had ik die dingen maar geweten toen ik jonger was.

In het dagelijkse leven – lees: Voor Corona –  zie ik onze pubers dingen doen waarvan ik al bij voorbaat weet dat het niet de juiste beslissing, stap of reactie is. Maar ja, sommige dingen moet je eerst zelf ervaren om er je voordeel mee te kunnen doen.

Lees verder

Als leidinggevende weet je 1 ding zeker…

Als leidinggevende weet je 1 ding zeker…

Het is onvoorstelbaar hoe snel en ingrijpend het coronavirus onze manier van werken en leven heeft veranderd. Het virus heeft impact op iedereen en op alle onderdelen van ons leven. Onze gezondheid, gezin, werk, financiën, relaties, vrije tijd en wat zoal meer. Iedereen beleeft deze crisis op zijn of haar eigen manier.

Duidelijk is dat iedereen wordt geraakt.

Jouw medewerkers worden ook geraakt. Ze hebben nu meer dan ooit ondersteuning nodig.

Lees verder

Gedoe in je team, je kunt er op wachten.

Gedoe in je team, je kunt er op wachten.

De druk op de mensen die werken in de zorg is hoog. Torenhoog. Respect heb ik daarvoor, hoewel het woord wat leeg voelt. Zelf werk ik vanuit huis, met mijn man en 4 jongvolwassenen/pubers. Af en toe houden we een scrumsessie, even checken hoe we er allemaal inzitten.

Daar zal in de zorg weinig tijd voor zijn. Wat ik zie, lees en me heel goed voor kan stellen, is dat het gevoel van saamhorigheid groot is. Ik zie mooie berichten en filmpjes. Dit doen we samen! Super mooi.

Maar als we een stukje verder in de tijd kijken, dan zal het gaan knetteren. Het gebeurt, daar kun je op wachten. De druk is simpelweg (te) hoog nu. Maar gedoe met een van je teamleden, of in je team onderling, daar zit je nou even helemaal niet op te wachten.

Je kunt het laten gaan, maar voordat je het weet escaleert het. En is een klein hooibrandje een serieus probleem geworden.

Aandacht is ook hier het sleutelwoord. Wat kun jij, als manager, doen als je merkt dat er gedoe ontstaat?

Lees verder