Waar droomde jij van op je 18e?

Waar droomde jij van op je 18e?

Afgelopen week was ik even weer 18 jaar. Dat kwam, onze dochter was jarig en werd 18. Onwillekeurig ga je dan zelf ook terug in de tijd.

Mijn dochter verheugde zich al een tijdje op deze dag. Haar rijbewijs had ze al maanden geleden gehaald en tot haar 18e moest ze met een begeleider (lees: mijn man of ik) op pad. Nu kon ze eindelijk alleen in de auto stappen en wegrijden.

Dat ultieme gevoel van vrijheid. Ik begrijp dat heel goed.

Op mijn 18e woonde en studeerde ik in Deventer. Daar was een eerste, niet erg succesvolle studiekeuze aan vooraf gegaan.

Lees verder

Meer tevreden medewerkers door minder ICT?

Meer tevreden medewerkers door minder ICT?

Even snel een paar zaken in een dossier willen opslaan. Lukt niet, want er is geen verbinding met het netwerk. De wifi werkt weer eens niet.

Duizend keer klikken voordat je bent waar je wilt zijn in een digitaal dossier.

Toch maar even bellen met HR om na te vragen hoeveel vakantiedagen je nog hebt. Omdat je geen snars begrijpt van dat selfserviceportaal waarmee je zo handig je eigen personeelszaken zou kunnen regelen.

Lees verder

Hoe kun je jong talent binden en boeien tussen alle Netflix-series door?

Hoe kun je jong talent binden en boeien tussen alle Netflix-series door?

Ik was met het team van onze dochter (bijna 18) onderweg naar een korfbalwedstrijd. Eén van de meiden bekijkt op haar mobiel de Netflix-serie 13 Reasons Why. De andere meiden vinden dit doodnormaal.

Zondagochtend. Onze jongste (16) moet om 11 uur aan het werk bij de Toekan en zit te ontbijten. Terwijl hij een lading voedsel naar binnen werkt, kijkt hij La Casa de Papel.

Zelf kom ik nog uit de tijd van Stuif-es-in op zaterdagmiddag, Swiebertje op woensdagmiddag, overdag testbeeld en om 20.00 uur absolute stilte in de huiskamer vanwege het journaal.

Ik denk dat ik oud word.

Lees verder

Altijd gelijk willen hebben, is gevaarlijk

Altijd gelijk willen hebben, is gevaarlijk

Hoe vaak gebeurt het niet?

Dat we een soort ongeschreven regel volgen over hoe te reageren wanneer je van mening bent dat je leidinggevende het bij het verkeerde eind heeft.

  1. We doen gewoon alsof hij/zij gelijk heeft.
  2. Ook als hij/zij geen gelijk heeft, doen we alsof hij/zij gelijk heeft en gaan we dus terug naar reactie 1.

Waarom?

Geen zin in gedoe?

Geen zin in een confrontatie?

Hopen dat deze leidinggevende vanzelf een keer op zijn of haar snufferd gaat?

Lees verder

Drie studerende kinderen in één week

Drie studerende kinderen in één week

De vakantie zit er op! Genoten in Griekenland en genoten thuis met dezelfde zomerse temperaturen. Nu rollen we september in en komen we weer in een normaal ritme.

Althans, wat je normaal noemt. We hebben thuis namelijk een bijzondere week achter de rug.

Drie van onze vier kinderen zijn vorige week met een studie begonnen.

Maandag brachten we onze dochter naar het introductiekamp, dinsdag begon de introductieweek voor onze oudste en woensdag had onze tweede zijn eerste kennismaking.

Onwillekeurig bracht het me terug naar mijn eigen introductietijd (35 jaar geleden, slik!)  toen ik ging studeren in Deventer. Naar het gevoel van toen. Vol verwachting, nieuwsgierigheid maar ook de spanning vanwege alle nieuwe dingen die op me stonden te wachten.

Lees verder