Hij was de rising star van de organisatie, maar nu wil het niet lukken

Hij was de rising star van de organisatie, maar nu wil het niet lukken

Hij belt me over de mogelijkheden voor een aantal coachingsgesprekken. Hij vertelt me dat hij zelf, en zijn werkgever ook, wil begrijpen waarom hij op dit moment niet uit de verf komt in zijn huidige functie. Terwijl hij tot een half jaar geleden de rising star van de organisatie was geweest.

We maken een afspraak voor een gesprek. Hij stuurt me een mail waarin hij een beeld van zichzelf schetst. Ook voegt hij de rapportage van de ACT-meting toe die hij een jaar geleden heeft gemaakt. Dat was ook de reden dat hij mij belde, hij had gelezen dat ik de ACT gebruik om talenten en ontwikkelpotentieel te meten.

Lees verder

Waarom aandacht en begeleiding ook bij een stagiair belangrijk is

Waarom aandacht en begeleiding ook bij een stagiair belangrijk is

Onze dochter zit in het eerste jaar van de PABO. Na de eerste maand van kennismaken en wennen aan het studentenleven, ga je als PABO-student één dag per week stage lopen. Zo ook onze dochter, ze kreeg een school toegewezen in Heerenveen en mocht stage lopen in de kleuterklas.

Iedere week kwam ze thuis met prachtige verhalen over wat ze allemaal had meegemaakt en geleerd. Ze moest lessen voorbereiden en zat te knutselen aan de keukentafel omdat ze een paddestoel nodig had voor een les. Ze vertelde over Sem, Emma, Ferdau of Lucas. Hoe lief ze zijn, hoe ze om ze moest lachen.
Lees verder

Hoe een recruitmentproces ook anders kan

Hoe een recruitmentproces ook anders kan

Vorige week plaatste ik een bericht op LinkedIn over de sollicitatie-ervaring van onze oudste zoon bij de politie. Zijn droom is om politieman te worden. Maar in dezelfde week dat de politie in Amsterdam liet weten dat er ’s avonds en ’s nachts politiebureau’s sluiten vanwege het tekort aan personeel, kreeg hij een afwijzing op zijn sollicitatie bij de politie in Amsterdam.

Ik sprak mijn verbazing uit en vroeg me af of het niet tijd wordt voor een andere selectie-aanpak bij de politie.

Dat heb ik geweten.

Het bericht werd meer dan 25.000 keer bekeken en er kwamen vele reacties. Ook van een recruitment coördinator van de Politie Nederland.

Lees verder

Stel dat alles wat je in je leven doet, wordt gefilmd

Stel dat alles wat je in je leven doet, wordt gefilmd

In de auto luister ik regelmatig naar een podcast. Voor mij is het een prettige manier om iets te leren, of om te worden geïnspireerd.

Zo kan het zijn dat ik voordat ik op mijn werk ben gearriveerd, al een therapiesessie van Esther Perel achter de kiezen heb. Of ik luister naar de podcast van hoogleraar Adam Grant die thema’s rondom werk en psychologie bespreekt.

Afgelopen week luisterde ik naar de podcast van Thijs Lindhout. Deze keer was John Strelecky te gast. Ik had nog nooit van de man gehoord, maar hij heeft een aantal bestsellers geschreven over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Op een gegeven moment vertelde zette Strelecky de luisteraars aan het denken met het volgende verhaal. Stel je voor dat ieder moment van je leven werd gefilmd. Alles wat je deed, alles wat je hebt gezegd, gedaan, alle plaatsen die je hebt bezocht, met wie je was: alles, maar dan ook alles, is gefilmd.

Lees verder

Wat hebben een colablikje en samenwerken met elkaar te maken?

Wat hebben een colablikje en samenwerken met elkaar te maken?

“Ik heb gewoon niet het geduld om met kinderen te werken.”

“Ik ben niet extravert genoeg om een goede verkoper te zijn.”

“Ik ben te slordig, te verlegen, te luidruchtig…”

Kortom, vul zelf maar in wat jij volgens jezelf allemaal te veel bent.

We hebben allemaal onze eigen overtuigingen waarom we iets wel of niet kunnen. Welke persoonskenmerken en eigenschappen ons definiëren. Of ze nu terecht zijn of niet.

Ook hebben we allerlei overtuigingen over de persoonskenmerken van een ander.

Soms positief, soms negatief.

Lees verder