Boeken voor in je koffer

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 18 jul 2017

Nog een paar dagen en dan reizen we met ons gezin naar Spanje. Onze oudste heeft sinds een tijdje ook een rijbewijs dus hij rijdt ook een deel van de route. Extra tijd voor mij om te lezen dus! Ik lees altijd al veel en in de vakantie nog iets meer.

Mijn stapeltje boeken heb ik al klaar liggen. Ik ga nog altijd voor het gedrukte boek. Een boek moet ik kunnen ruiken en voelen. Of ik alle boeken lees, weet ik niet. Het is geen wedstrijd. Misschien valt eentje tegen en leg ik die aan de kant. Maar dit jaar neem ik deze boeken mee. 

Seringenmeisjes – Martha Hall Kelly

Over 3 sterke vrouwen. Kijk, dan wordt het al interessant. Drie verschillende vrouwen  en hun strijd  tijdens en na afloop van de Tweede Wereldoorlog. Gruwelijk en indrukwekkend.

Het boek van de Baltimores – Joel Dicker

Zijn vorige boek  De Waarheid over de Zaak Harry Quebert vond ik zo’n fijne. Dan moet deze toch ook goed komen? Over twee families Goldman en een Drama.

Ikigai – Frances Miralles en Héctor García

Omdat Karin Hornstra in september een gratis e-mail cursus weggeeft van een week waarin ze haar kennis van Ikigai en de Blauwe Zones koppelt aan bedrijfskunde. Dus ga ik het schoonmaakster-principe toepassen: voordat de schoonmaakster komt nog even snel het huis opruimen wordt nu voordat de cursus start alvast het boek lezen.

Goede dochter – Karen Slaughter

Iedere vakantie lees ik wel een boek van Karen Slaughter. Doet ze ook handig natuurlijk, zo net voor de zomer een boek uitbrengen. Altijd spannend, goed geschreven en lekker voor erbij.

Profit first –  Mike Michalowicz en vooral Femke Hogema

Een andere manier om als ondernemer naar je financiën te kijken.  Door altijd uit te gaan van de formule Omzet – Kosten = Winst focussen we op de omzet en de kosten. Dit boek gaat uit van het principe om eerst in winst te denken. Dus Omzet – Winst = Kosten. Femke Hogema heeft meegeschreven aan dit boek. Zij adviseert ondernemer over hun financiën en dat doet ze heel goed vind ik.

Een klein leven – Hanya Yanagihara

Dit boek heb ik al een tijdje. Wel een dikkerd voor op het strand. Volgens een recensie een boek dat je leven verandert. Ik ben benieuwd. Misschien merken jullie iets aan me als ik terug ben van vakantie. Dat komt dan door dit boek.

 

Hoe ziet jouw vakantie eruit? Lees jij ook graag of doe je andere dingen? En als jij een leesbeest bent, welke boeken neem je mee? Ik hoor het graag J

Voor iedereen in ieder geval fijne zomerweken. Doe nieuwe energie op en kom even helemaal los van je werk. En zet voor jezelf eens op een rij:

  • Wat doe je zoal dagelijks op je werk?
  • Draagt dat bij aan je ambities?
  • Wat zijn de successen, klein of groot, die je het afgelopen half jaar hebt bereikt?
  • Komen je talenten voldoende aan bod?
  • Wat zijn je plannen voor het komende half jaar, waar ga je straks onder de kerstboom vol trots over vertellen?
  • Wie of wat heb je nodig om dat te bereiken?
  • Waar ga je mee stoppen?