Leer talentvol leidinggeven

Ik geloof heilig in Employee Experience: dat als je je medewerkers op de eerste plaats zet, aandacht hebt voor hun talenten, drijfveren en hun werkplezier, je enorme resultaten kunt halen in je team.

Dat betekent ook aandacht hebben voor beginnende leidinggevenden. Want het ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl vraag tijd én finesse. Met de juiste begeleiding kunnen nieuwe leidinggevenden leren om authentiek en effectief te zijn. Ik zie het vaak genoeg gebeuren dat beginnende leidinggevenden nog te veel zelf willen doen, of te veel in dienst staan van het team.

In het 6 maanden durende programma ‘Leer Talentvol Leidinggeven’ zullen beginnend leidinggevenden in de zorg, of young professionals met deze ambitie, zich talentgericht gaan ontwikkelen.

Door aandacht te besteden aan beginnend leiderschap en door nieuwe managers een kans te geven om een authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, kan de organisatie bouwen op een nieuwe generatie leidinggevenden. En blijft het verbonden met trends en ontwikkelingen. Daarnaast blijft (of wordt) een organisatie aantrekkelijk als werkgever, óók voor de jongere generatie. Laten we ook niet vergeten dat nieuwe generaties leidinggevenden zorgen voor een evenwichtige leeftijdsopbouw van medewerkers.

De training ‘Leer Talentvol Leidinggeven’ in het kort.
Eigenlijk is programma een beter woord. Dit 6 maanden durende programma is een individueel en op maat ontwikkeld programma voor beginnend leidinggevenden en young professionals die een stap willen maken.

Als beginnend leidinggevende leer je welke vervolgstappen er nodig zijn om een stevig fundament onder jouw leidinggevende ambities te leggen. En welke stappen je gaat zetten om uiteindelijk het allerbeste uit je loopbaan te halen.

De onderwerpen waar je zoal mee aan de slag gaat:

 • Welke talenten bezit je van nature bezit en welke zijn aangeleerd?
 • Wat jouw belemmerende overtuigingen zijn om door te groeien. En wat je hier zelf aan kunt doen.
 • Hoe je met energie en plezier je werk blijft doen.
 • Wat jij kunt doen om succesvol te zijn.
 • Ontwikkelen van een authentieke visie op leiderschap.
 • Jezelf onderscheiden als leider.
 • Verantwoordelijk nemen en zelfreflectie.
 • Het vergroten van jouw impact op je team.
 • Hoe je het beste gebruik maakt van al jouw talenten.
 • Stress, en wat stress doet met jouw talenten.

Resultaten voor de deelnemer
Klinkt mooi, maar wat is het resultaat?

 • Je ontdekt wat je talenten zijn. Waarschijnlijk heb je wel een idee, maar als je weet wat jouw échte talenten zijn weet je dus ook waar je écht heel goed in bent. En kun je krachtige keuzes maken, keuzes waarmee je de impact op je team vergroot.
 • Je leert in welke mate jij jouw kwaliteiten al inzet in je werk en hoe dat beter kan. Die verbeteringen leiden tot meer succes.
 • Je word je bewust van je denk- en gedragspatronen. Je leert ze herkennen, en kunt daar uiteindelijk makkelijker mee omgaan.
 • Je leert welke omgeving bij je talenten past. Een houvast om de juiste richting in je carrière te (kunnen) bepalen.
 • Je ontdekt wat jou tegenhoudt in je groei en hoe je daarvan loskomt.
 • Je leert hoe je jezelf optimaal presenteert vanuit je talenten. Voor meer impact in interactie met anderen, binnen je team én tijdens sollicitaties.

Kort gezegd: je laat jouw talenten voor je werken, waardoor je met meer gemak en energie leiding geeft.

Resultaten voor de organisatie
Ik haalde de voordelen voor de organisatie aan het begin al even aan. Een nieuwe generatie leiders zorgt voor verfrissing, voor aansluiting op trends en ontwikkelingen. Managers die krachtig leiderschap laten zien. Leiderschap dat medewerkers faciliteert om zichzelf te laten zien en dat medewerkers laat groeien. Die klant- en marktgericht kunnen denken en werken. Waarbij altijd de beste resultaten voor de organisatie voorop staan.

Na het afronden van het programma ‘Leer Talentvol Leidinggevenden’ beginnen medewerkers goed voorbereid aan hun nieuwe rol als leider. Leiders die weten waar ze energie van krijgen, zodat ze effectief en productie functioneren en optimaal samenwerken met anderen. Die weten wat hun kwaliteiten zijn en hoe ze die in verschillende situaties kunnen inzetten. Waardoor ze flexibel zijn en eenvoudig herplaatsbaar binnen of buiten de organisatie.

Opbouw programma Leer Talenvol Leidinggeven
Wat gaan we doen in deze 6 maanden?

Leer Talentvol Leidinggeven start met een ACT®-meting. Dit is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze in maar 12 minuten een antwoord de werkelijke talenten en het ontwikkelpotentieel van iemand achterhaalt. Deze test neem je online af.

Dan volgt er nog een test: de APK®-methodiek meet (online) het werkvermogen en de inzetbaarheid en leert je hoe je kunt werken vanuit de volgende vijf pijlers:

 • Regie: Keuzes maken over jouw duurzame inzetbaarheid
 • Passie: Gemotiveerd en met plezier je werk doen
 • Kracht: Inzetten van jouw talenten, doen waar je goed in bent
 • Gezondheid: Je vitaal voelen, flexibel zijn
 • Verantwoordelijkheid: Sturing geven aan je ontwikkeling en loopbaan

Exclusieve één-op-één dag
Dan ontmoeten we elkaar live. Een hele dag individuele coaching op een prachtige locatie. Je vergroot je bewustzijn op je talenten en je ontdekt in welke werkzaamheden en omgeving jij floreert. Je ontwikkelt daarbij de juiste mindset, zodat jij als manager en als persoon krachtige keuzes kunt maken. Keuzes die echt bij je passen. Keuzes waardoor jij én je team kunnen excelleren.

4 individuele coachingsessies
Coachingsessies die jij inplant op het moment dat jij de behoefte hebt (bijvoorbeeld als je stress hebt, waardoor je niet de juiste stappen zet. Of omdat je vastloopt en in je oude patroon terugvalt of je opziet tegen een teamvergadering of gesprek). Door deze persoonlijke coaching ga je patronen doorbreken, valkuilen zien en nieuw gedrag ontwikkelen.

Plan van Aanpak
We maken een persoonlijk plan van aanpak dat houvast biedt om in actie te blijven.

2-Wekelijkse rapportage
Door je acties te rapporteren, meet je de resultaten en blijf je in beweging. Natuurlijk geef ik mijn vaak, positief-kritische feedback. Maar als het nodig is ook mijn nuchtere mening!