ManagersMastermind (incompany)

De ManagersMastermind is hét groeiprogramma voor leidinggevenden in de cure, care en community.  Voor leiders die het verschil willen maken. Leiders die de ambitie hebben om zichzelf en hun team te ontwikkelen. Nieuwe leiders, noem ik ze.

Deze leidinggevenden hebben een ambitie, ze willen beter worden in hun vak. Zodat zij en hun team (nog) beter gaan presteren. Ze snappen dat er vernieuwend leiderschap nodig is in een werkveld waar zoveel ontzettend veel uitdagingen en veranderingen zijn. Ze willen bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Tijdens de incompany Mastermind leert een groep gelijkgestemde leidinggevenden binnen de organisatie in 6 maanden alles over het optimaal inzetten van hun talenten, professioneel & persoonlijk leiderschap, zelfreflectie, ondernemend  en verantwoordelijk zijn en klantgericht werken en doen. Zodat zij daarna nog krachtiger leiding kunnen geven en alle tools in handen hebben om hun team te laten excelleren.

De Mastermind wordt tevens via open inschrijving aangeboden.

Wat is het ManagersMastermind Programma?

Deze ManagersMastermind is gericht op leidinggevenden die werken in de zorg en duurt 6 maanden. In deze tijd werken we vanuit 3 invalshoeken:

 • De persoonlijke Mastermind waarin persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende centraal staat.
 • De professionele Mastermind waarin leidinggevenden leren hoe zij hun team autonomie kunnen geven en toch in controle blijven.
 • De resultaatgerichte Mastermind waarin zij ontdekken hoe je door het inzetten van talenten van medewerkers, meer resultaat kunt halen.

Wat deelnemers tijdens het werk tegenkomen, vormt de basis voor de ManagersMastermind. Door daarmee te werken maken ze een enorme persoonlijke en professionele groei door. De deelnemers aan de ManagersMastermind worden  uitgedaagd om de beste versie van zichzelf te worden, en zij in de toekomst persoonlijk en professioneel altijd aan het stuur zitten.

“Surround yourself with people that push you to do and be better. No drama, nor negativity. Just higher goals and higher motivation. Good times and positive energy. No jealousy, nor hate. Simply bringing out the absolute best in each other,”

– Warren Buffet –

 Wat krijgt de deelnemer aan een ManagersMastermind?

 • Inzicht in talenten en ontwikkelpotentieel
  Het Mastermindprogramma start met het maken van een online ACT®-meting (Analytical Competence Tool). De ACT®-meting is een slimme, innovatieve methode die op heldere wijze in maar 12 minuten de werkelijke talenten en ontwikkelpotentieel van de deelnemer achterhaalt. Zo is er een stevig fundament van waaruit de deelnemer zijn of haar Mastermind vorm kan geven.Tijdens een 1-op-1 startsessie worden die persoonlijke doelen van de deelnemer en de resultaten van de ACT®-meting besproken.
 • 3 live bijeenkomsten
  Tijdens deze 6 maanden worden er 3 live Mastermindbijeenkomsten van een dag of middag georganiseerd.Het is een bewuste keuze om elkaar in deze 6 maanden regelmatig te zien en te spreken buiten de organisatie. Dat ontmoeten doen we in stijl: op een mooie locatie, het eten is goed en er is ruim de tijd om elkaar echt te ontmoeten. Mooie gesprekken, diepgaande inzichten en plezier komen bij elkaar.Ik nodig gasttrainers uit die vanuit bijzondere invalshoeken inzichten geven en deelnemers helpen bij hun persoonlijke groei. Zo wordt er een dag gecoacht door een paard. Ook gaan de deelnemers een dag aan de slag met storytelling en leren ze hoe zij informeren kunnen omzetten naar inspireren. En met hun verhaal mensen meekrijgen. Onmisbaar bij verandertrajecten.Tijdens deze bijeenkomsten is er ook ruimte om persoonlijke vragen en dilemma’s op tafel te leggen. Dat de groep meedenkt, is enorm waardevol. Ik heb deelnemers enorm zien groeien dankzij de vraagstellingen en input van anderen. En dat is zo waardevol.
 • 3 individuele coachsessies
  Zaken die een deelnemer niet met de hele groep wil bespreken, kunnen in een individuele sessie aan de orde worden gesteld.
 • Mijn persoonlijke feedback en coaching vragen per mail of telefoon
  Voor die momenten waarop iemand even vast zit of gewoon advies wil. Ik geef direct input.
 • Lessen met theorie, oefeningen en voorbereidende opdrachten

Tijdens het Mastermindprogramma krijgen de deelnemers een aantal lessen via de mail toegestuurd. Zo kunnen zij resultaatgericht aan de slag tijdens de live bijeenkomsten en de coachsessies.

Wat levert het op voor de deelnemers?

Na 6 maanden ManagersMastermind:

 • Weten de deelnemers vanuit welke waarden zij hun werk willen doen en wat hun talenten en drijfveren zijn. Die zij vanaf nu optimaal kunt inzetten, persoonlijk en professioneel.
 • En daardoor kunnen zij regie en leiderschap terugpakken.
 • Hebben zij ontdekt waar hun grenzen liggen en weten ze hoe je kunt voorkomen dat je structureel over je grenzen heen gaat.
 • Zijn de deelnemers in staat om krachtige keuzes te maken.
 • Kunnen zij hun boodschap op een natuurlijke manier kunt overbrengen.
 • Hebben ze kennis en tools in handen om hun team te laten excelleren.
 • Hebben zij weer energie en plezier, in werk en privé.

En voor de organisatie?

Binnen 6 maanden zijn deze leidinggevenden klaargestoomd voor vernieuwend leiderschap. Ze kennen hun talenten en weten die van hun teamleden te benutten. Ze kunnen krachtige keuzes maken, en weten hoe ze hun team meekrijgen bij een verandering.

Teams met krachtige leidinggevenden en tevreden medewerkers die ook vanuit hun talenten werken. Wat zou dat op kunnen leveren? Ze werken goed samen, stralen hun werkenthousiasme uit naar buiten, ziekteverzuim zal afnemen en goede medewerkers blijven langer bij de organisatie. Die trouwens ook aantrekkelijker wordt voor nieuw personeel. En de resultaten… die volgen als vanzelf. Lees mijn visie op Employee Experience eens. Dan wordt het vast duidelijk wat ik bedoel.

Een ManagersMastermind binnen een organisatie

Ik kan ontzettend veel vertellen over een Mastermindtraject binnen organisaties. Het belangrijkste is wat er speelt in een organisatie. Welke ambities en uitdagingen zijn er? Van daaruit kunnen we een Mastermindprogramma vorm geven.

Bel of app me gerust voor meer informatie of om een vrijblijvende (bel)afspraak te maken. Of stuur me een mailtje als je dat prettiger vindt. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.