mijn #17van2017

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 29 dec 2017

1. Mijn meest gelezen artikel op Linkedin verschijnt in januari. Het gaat over het parallelle universum waarin ik mij waan doordat ik thuis pogingen doe om onze 4 pubers in het gareel te houden en op mijn werk vergelijkbare pogingen doe in het werken met professionals. Moeizaam, moeizaam. Maar ook zo leuk. Je kunt het artikel hier teruglezen.

2. Ons nieuwe jaar start in huiselijke sfeer met een schoorsteenbrand. Spektakel in en rond huis. Ook hier heb ik een blog over geschreven, want ik was best onder de indruk de teamskills van ons gezin. Als je zin hebt, kunt je dit artikel hier lezen.

3. Waanzinnig trots op onze dochter die haar eetstoornis grotendeels wist te overwinnen en halverwege dit jaar kon stoppen met de groepstherapie.

4. Afscheid genomen van Omring, een prachtige organisatie. Een geweldige opdracht als interim-directeur van het behandelcentrum mogen doen. Ik schreef er het volgende over

5. De respectabele leeftijd van 50 jaar mogen bereiden. In mijn bio op Linkedin staat niet voor niks Lid van de Club van Grijze Duiven. Ik hoor er nu echt bij. We hebben het gevierd op het prachtige landgoed Zelle in Hengelo, Gelderland. Ik schreef er een blog over die me veel hartverwarmende reacties heeft opgeleverd. https://www.linkedin.com/pulse/beter-gaat-het-niet-worden-gerry-de-valk-hoving/

6. Niet meer dagelijks 2 ½ tot 3 uur in de auto, geen Afsluitdijk meer maar werken in Fryslan. Mooie projecten mogen oppakken voor Alliade-Meriant, waaronder het inrichten van EerstelijnsVerblijf, Casemanagement Dementie en opdrachten rondom de samenwerking in de keten. Bjusterbaarlik.

7. In september de ManagersMastermind gestart met een groep van 5 managers uit de Care, Cure & Community. Wat een feestje om te doen! Voorjaar 2018 start zeker een volgende Mastermindgroep.

8. Dankbaar voor het mogen doen van mooie coachingstrajecten met managers en professionals. Altijd gericht op talenten, drijfveren, leiderschap en antwoord krijgen op de vraag: wat wil ik nu echt?

9. Onze oudste die op een dag tegen zichzelf zei ‘en nu is het genoeg’ en inmiddels meer dan 20 kilo is afgevallen. Wat een klasbak.

10. Het spiegelen met paarden, wat een onvoorstelbaar mooie coachervaring levert dit op en een samenwerking met de ongeëvenaarde paardenfluisteraar Marion Steinkamp. We doen nog maar zo kort dingen samen maar het voelt alsof ik Marion al jaren ken.

11. De prachtige observaties en ervaringen als kookvrijwilliger voor een woongroep van mensen met dementie. Ik mis ze echt, hoop gauw weer te kunnen gaan koken.

12. Onze tweede zoon die op zijn 17e voor een jaar naar Portland is vertrokken en daar inmiddels al weer 4 maanden studeert. Over een week ga ik hem opzoeken en sluit ik hem weer in mijn armen, ik kijk er zo naar uit!

13. Geslaagd als Actor, wat betekent dat ik de ACT-meting kan afnemen. Voor iedereen die meer wil weten over zijn of haar talenten en ontwikkelpotentieel. Zo kun je wat niet bij je past écht loslaten en ontstaat er ruimte en energie voor de dingen waar jij oprecht blij van wordt.

14. Mooie opdrachten bij ziekenhuis Tjongerschans en bij Reik, een organisatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ik voel me rijk.

15. Onze jongste die in zo’n korte tijd zich zo enorm heeft ontwikkeld als voetballer en de grootste Ajax-fan is die ik ken.

16. Mijn bedrijfsnaam medidiensten gaat weg want dient me niet meer. Daar komt gerrydevalk.nl voor terug. De website is in ontwikkeling, het logo is al klaar en prachtig, Zegt ze bescheiden.

17. Mijn allerbeste helft zonder wie ik deze 17 van 2017 nooit had kunnen beleven. Wat is een mens zonder echte liefde?