Talent & Leiderschap

Talent & Leiderschap

Als leidinggevende druk jij de grootste stempel op het werkgeluk van je team. Daar ben ik van overtuigd, dat heb je misschien op de pagina Employee Experience al gelezen.

In een tijd waarin het zo ontzettend moeilijk is voor organisaties in de care, cure & community om personeel vitaal te houden en (goede) mensen te binden aan de organisatie, kun je veel bereiken door de aandacht te verleggen van resultaten en cliënten naar de individuele medewerker.

Want tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten en tevreden klanten zorgen voor meer omzet.

Het klinkt zo simpel en in feite is het dat ook. Je moet dan als manager wel beseffen dat jij je niet moet focussen op de resultaten maar op de medewerkers die de resultaten moeten leveren. Jij moet een stap terug willen doen en je medewerkers laten excelleren.

Dat vraagt om een nieuw soort leiderschap. Leiderschap dat medewerkers faciliteert om zichzelf te laten zien en dat medewerkers laat groeien. Je kent de talenten en drijfveren van ieder lid in je team en benut deze ten volste.  Aan de andere kant kun je óók klant- en marktgericht denken en werken. Waarbij je de beste resultaten voor de organisatie altijd voorop zet.

Samen met een team van professionals verzorg ik diverse programma’s en trajecten op het gebied van leiderschap en talentontwikkeling. Veelal incompany, 100% op maat gemaakt voor het vraagstuk dat binnen een team of organisatie speelt.

Masterclass SCHIJNWERPER ZOEKT TALENT open inschrijving

Welk deel van het werk leider past bij de manager, welke van jouw talenten zorgen ervoor dat jouw organisatie, afdeling of team gaat groeien? In deze workshop zijn paarden jouw spiegel, en geven ze je waardevolle feedback op jouw manier van communiceren en je lichaamstaal.

Deze workshop is een indrukwekkende ervaring, de puurheid van het paard geeft je zoveel mooie inzichten. Gecombineerd met de resultaten van een ACT®-meting, die je inzicht geeft in je talenten en unieke krachten, ga je als herboren manager naar huis.

Want na afloop van deze workshop met paarden ken je jezelf nog beter. Je weet waar jij enorm goed in bent, hoe en waarom je bepaalde keuzes maakt, hoe je jouw talenten nog beter inzet en hoe je jouw communicatie kunt verbeteren. Zodat jij kunt groeien als leider. En jouw team of organisatie onder jouw vleugels verder groeit.

Lees meer… 

ManagersMastermind open inschrijving en incompany

De ManagersMastermind is hét groeiprogramma voor leidinggevenden in de cure, care en community.  Voor leiders die het verschil willen maken. Leiders die de ambitie hebben om zichzelf en hun team te ontwikkelen. Nieuwe leiders, noem ik ze.

Deze leidinggevenden hebben een ambitie, ze willen beter worden in hun vak. Zodat zij en hun team (nog) beter gaan presteren. Ze snappen dat er vernieuwend leiderschap nodig is in een werkveld waar zoveel ontzettend veel uitdagingen en veranderingen zijn. Ze willen bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Tijdens de Mastermind leert een groep gelijkgestemde leidinggevenden binnen de organisatie in 6 maanden alles over het optimaal inzetten van hun talenten, professioneel & persoonlijk leiderschap, zelfreflectie, ondernemend en verantwoordelijk zijn en klantgericht werken en doen. Zodat zij daarna nog krachtiger leiding kunnen geven en alle tools in handen hebben om hun team te laten excelleren.

Lees meer over de ManagersMastermind incompany of via open inschrijving.

Leer talentvol leidinggevenden incompany

Het ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl vraag tijd én finesse. In het 6 maanden durende programma ‘Leer Talentvol Leidinggeven’ zullen beginnend leidinggevenden in de zorg, of young professionals met deze ambitie, zich talentgericht gaan ontwikkelen.

Door aandacht te besteden aan beginnend leiderschap en door nieuwe managers een kans te geven om een authentieke leiderschapsstijl te ontwikkelen, kan de organisatie bouwen op een nieuwe generatie leidinggevenden. En blijft het verbonden met trends en ontwikkelingen. Een ander voordeel is dat een organisatie aantrekkelijk wordt (of blijft) als werkgever, óók voor de jongere generatie. Laten we ook niet vergeten dat nieuwe generaties leidinggevenden zorgen voor een evenwichtige leeftijdsopbouw van medewerkers.

Meer over Talentvol leidinggeven 

Teamontwikkeling Incompany

Een teamontwikkelingstraject is 100% maatwerk. Om een team echt verder te kunnen helpen, moet je zien wat er speelt. Niet alleen boven de oppervlakte, maar ook eronder. Patronen herkennen en doorbreken, zijn ingrediënten voor een team om zich te ontwikkelen.

Samenwerken in een team gaat ook altijd over communicatie met de ander. Vertrouwen is een belangrijke factor. Wederzijds. En dan gaat het niet alleen over argumenten en feiten, ook zachtere dingen zoals persoonlijkheid, begrip, empathie spelen mee.

Teamontwikkeling is soms een dag, vaak komt er teamcoaching bij kijken. Een traject waar ik graag andere professionals bij betrek.

Meer over Teamontwikkeling.