Ontdek je talenten

Zie het als een ijsberg.

Het topje van de ijsberg – namelijk jouw gedrag – dat is zichtbaar voor iedereen.

Maar onder dat topje zit nog een wereld verscholen. Dat is het deel waar jij je veel minder bewust van bent.

Wanneer er in je leven iets moet veranderen, ga je vaak aan de slag met gedrag. Terwijl echt veranderen begint in jouw grootste gebied, de basis (daar onder dat topje van die ijsberg): in je zijn. Zijn is namelijk je natuur en als je je natuur inzet, ben je direct verbonden met je kracht.

Leer kijken met andere ogen. Zet niet direct de doen en actieknop aan maar ontdek hoe je leeft, werkt en handelt. Ga jezelf begrijpen. Snap waarom bepaalde dingen niet lukken en veel energie kosten. En ook: wat wel bij je hoort en hoe je dat nog verder kunt ontwikkelen. Het geeft je rust in de dingen die je doet omdat je je eigen kwaliteiten bewust inzet en hiervoor verantwoordelijkheid neemt.

De vraag is: hoe doe je dat? Hoe kom je er achter wat jouw onderbewuste deel is?

ACT®-meting

Om je talenten en ontwikkelpotentieel te meten,  gebruik ik de ACT®-tool (Analytical Competence Tool). De ACT®-meting is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze in maar 12 minuten een antwoord geeft op vele vragen. Een meting die de werkelijke talenten en het ontwikkelpotentieel van iemand achterhaalt.

De talenten die je nog niet benut worden ook zichtbaar. Je krijgt zicht op wat niet bij je past. De dingen die je ‘voor de buitenwereld’ doet (aanpassing), de dingen die je ‘over de top doet’ (schaduw) en zaken die je helemaal niet hoeft te ontwikkelen omdat ze niet bij je passen en alleen maar energie gaan kosten (terecht onbenut). Zo kun je wat niet bij je past écht loslaten en ontstaat er ruimte en energie voor de dingen waar jij echt blij van wordt.

De ACT®-meting gebruik ik  bij mijn coaching. Het geeft je inzicht in je talenten, benut en onbenut, en de wijze waarop je deze kunt aanspreken. Op die manier krijg je een antwoord op vragen als:

  • Welke talenten bezit ik van nature en welke zijn aangeleerd?
  • Hoe maak ik het beste gebruik van al mijn talenten?
  • Wat doet stress met mijn talenten?
  • Waarom kosten bepaalde dingen mij zoveel energie?
  • Hoe reageer ik onder druk?
  • Waarom reageer ik zo?

Mijn ervaring

Natuurlijk heb ik de ACT®-meting eerst zelf ingevuld. Het is niet moeilijk, het kost niet veel tijd en je kunt het gewoon thuis maken.

Ik kreeg een persoonlijke terugkoppeling. En ik was daar behoorlijk van onder de indruk. Als afgestudeerd school- en beroepskeuze adviseur heb ik tijdens mijn opleiding de nodige testen voorbij zien komen en deze terugkoppeling was anders.

Wat me bij de uitkomsten van de ACT®-tool zo intrigeerde, was dat ook duidelijk werd wat mijn aangepaste gedrag is. En dat is gedrag dat is ontstaan vanuit het verleden. Ik heb er baat bij maar het past niet echt bij me. In feite is het gedrag wat ik mezelf heb aangeleerd.

Door dat inzicht begreep ik opeens waarom het soms voelt alsof ik tegen mezelf in werk. Alsof ik mezelf in de weg zit.

Het maakte een aantal keuzes die ik heb te maken in één klap duidelijk.

Wil je meer informatie wat de ACT®-meting voor jou kan betekenen? 

Wil je weten wat je talenten – onbenut en benut – zijn en wil jij jezelf uitdagen om naar jezelf te kijken?  Misschien is de ACT®-meting dan iets voor jou. Naast de ACT®-meting krijg je een helder en overzichtelijk rapport plus een persoonlijke terugkoppeling/ coachgesprek van anderhalf uur.

Hier kun je een voorbeeldrapport van de ACT®-meting bekijken. Zo krijg je een beeld van wat je kunt verwachten.

Neem gerust contact op. Bel of Whatsapp me op 06-11641564 of stuur een mailtje naar gerry@gerrydevalk.nl