Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is 100% maatwerk. Immers, ieder team is anders. In een team kan ontzettend veel spelen. Soms is dat aan de oppervlakte niet eens zichtbaar. Of zijn medewerkers zich er niet van bewust. Iedere keer dat ik met een team aan de slag ga, verbaas ik me weer over het proces. En hoeveel er bereikt kan worden met aandacht. Aandacht voor elkaar, en aandacht voor ieders talenten.

Laat ik dat illustreren met een voorbeeld uit de praktijk.

Op een mooie, zonnige dag in het voorjaar mocht ik werken met een team van assistenten, praktijkondersteuners en huisartsen. Een fijn team dat te lang heel hard had gewerkt. En onderweg waren ze elkaar een beetje kwijtgeraakt. Het was de hoogste tijd voor een dag exclusieve aandacht voor elkaar, vonden ze allemaal.

Als we aan de slag gaan doen het team volop mee. De sfeer is goed. Door middel van een oefening achterhalen we waar iedereen voor gaat en waar iedereen voor staat. Samenwerken met de collega’s komt met stip op één te staan. Daarna volgt de patiënt. Ik zie een enorme verbondenheid met elkaar. In de loop der jaren is veel lief en leed gedeeld. Zoveel is duidelijk.

Voorafgaand aan deze dag had het team van mij een individuele opdracht gehad. Een opdracht om je talent te beschrijven en welk gedrag je laat zien als je veel stress ervaart. Zo hadden we een beeld van alle talenten in het team en wat er gebeurt als er veel druk op het team komt te staan. Iets wat het afgelopen jaar het geval was.

We gaan in groepjes aan de slag met talenten, valkuilen en roze olifanten. Wat mag niet benoemd worden, wat zijn blinde vlekken in het team? Het levert intense dialogen op. Altijd weer vind ik het bijzonder om te zien en te ervaren wat het doet met een team als hardop gezegd mag worden wat al langere tijd in de onderstroom ronddobbert.

Na de oefeningen en opdrachten gaat de hele groep met elkaar in gesprek. Teamleden vertellen. Hoe de druk op het werk is toegenomen. Dat ziekte van een aantal collega’s er behoorlijk in heeft gehakt. Dat de assistenten zich de benen onder het lijf hebben gelopen om de praktijk draaiende te houden. Dat in feite iedereen in de overleefstand is gaan werken.

Dan zegt één van de artsen tegen de assistenten: “We hebben ook onvoldoende aandacht voor jullie gehad. We hebben steeds weer gedacht, straks komt het goed – nu nog even doorbijten. Ik had ook een arm om je heen kunnen slaan en vragen: red je het, kan ik iets voor je doen?”

De groep is stil, ik zie tranen. “Eindelijk”, zegt één van de assistenten dan. “Eigenlijk is dit het belangrijkste wat moest worden gezegd. Dat jullie hebben gezien hoe we ons best hebben gedaan en dat dit wordt erkend.”

Mijn visie op teams en hun ontwikkeling

Om een team echt verder te kunnen helpen, moet je zien wat er speelt. Niet alleen boven de oppervlakte, maar ook eronder. Patronen herkennen en doorbreken, zijn ingrediënten voor een team om zich te ontwikkelen.

Samenwerken in een team gaat ook altijd over communicatie met de ander. Vertrouwen is een belangrijke factor. Wederzijds. En dan gaat het niet alleen over argumenten en feiten, ook zachtere dingen zoals persoonlijkheid, begrip, empathie spelen mee.

Om verbinding met collega’s te kunnen maken, is het besef nodig dat je zelf  het belangrijkste instrument bent om effectief te werken. En moet je weten hoe jij vanuit je kracht en kwaliteiten kunt (samen)werken. Ook teamleden onderling moeten van elkaar weten wat de talenten en drijfveren van collega’s zijn.

Waarom doet iemand zoals hij of zij doet? Dit herkennen en erkennen geeft een stevig en veilig fundament om als team verbinding en vertrouwen te creëren. Bovendien geeft het een prachtig vertrekpunt voor een mooi en goed gesprek.

Natuurlijk blijft het niet bij een gesprek alleen. Of bij een teamdag. Vaak komt er teamcoaching bij kijken. Een langer durend traject, waarbij ik graag andere experts met hun eigen talenten bij betrek.

De resultaten van uw team verbeteren?

Neem dan gerust contact op. Ik vind het machtig mooi om met een team van zorgprofessionals aan de slag te gaan. Van een teamdag tot een coachingstraject, ik vertel er graag meer over. Bel of mail gerust. Mijn contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes.

– Henry Ford –