Teamcoaching
Beweging in het team

Teamcoaching
Beweging in het team

Beweging in je team

Coaching met impact

Soms loopt het niet in een team. Er is onderling gedoe. Er zit zoveel kennis en expertise in het team en toch lukt het niet om samen te werken. Niet met elkaar, niet met andere teams en afdelingen. Terwijl je zeker weet dat een betere samenwerking in het team zorgt voor veel betere resultaten. En ook nog eens veel meer werkplezier.

Coaching

Beweging in je team

Groei van zorgprofessionals

 

Je wilt een team dat professioneel, resultaatgericht en multidisicpinair samenwerkt. Een team dat plezier heeft en gaat voor optimale kwaliteit en expertise. Je weet dat er meer in het team zit dan er nu uitkomt. 

Wellicht biedt teamcoaching de oplossing. 

Misschien ook niet.  De allereerste vraag die ik je ga stellen of teamcoaching wel nodig is. Daarom onderzoeken we eerst samen wat er speelt. Want soms moet er iets geleerd worden en heb je een trainer nodig. Of moet er iets gestructureerd of geregeld worden en heb je een procesbegeleider nodig. 

Als eenmaal duidelijk is dat teamcoaching het antwoord is op de uitdagingen, dan kunnen we aan de slag. Ik kijk altijd met een systemische bril naar teams.

Dat betekent dat de groep voor mij het uitgangspunt is.  Wat goed is voor de groep heeft voorrang, niet het individu. Wat is het groepsgedrag, wat zijn de patronen? Wat wordt niet uitgesproken en is juist daardoor zo vreselijk nadrukkelijk aanwezig?

Daarmee aan de slag gaan is niet gemakkelijk maar soms enorm nodig. Anders wordt het een verandering die niet duurzaam zal blijken te zijn. Maar meer eentje voor de buhne. Daar heeft niemand iets aan.

Door teamcoaching leren medewerkers het beste uit zichzelf en hun collega’s te halen. Hoe ze individueel en als geheel bijdragen aan de effectiviteit van het team. Als team groei je samen naar een ander bewustzijn waardoor er een nieuwe teamdynamiek ontstaat. Het team wordt veerkrachtiger, sterker en is klaar voor de toekomst.

 

Over

Gerry de Valk
Strategisch organisatieadviseur 

Mijn naam is  Gerry de Valk en ik adviseer zorgorganisaties bij het ontgrendelen van de veranderkracht  binnen hun organisatie. Er zit veel meer potentieel in je mensen en je teams dan je vaak denkt. Dit vraagt wel om een nieuwe kijk op verandering.  Vanuit een systemisch perspectief wordt veranderen vaak eenvoudiger.  Niet langer de verkeerde kant op ploeteren maar beginnen bij wat helpt om de gewenste beweging in je organisatie in gang te zetten. 

Na meer dan 15 jaar ervaring in de uitzendbranche, maakte ik ruim 20 jaar geleden de overstap naar de zorgsector. Ik heb bij veel zorgorganisaties in de keuken gekeken en begrijp de specifieke uitdagingen en vraagstukken in de zorg. Daarbij kruisen behandelteams regelmatig mijn pad. Speciaal voor deze teams heb ik het Behandelteam Groeiplan ontwikkeld. 

Sta je voor veranderingen in je organisatie en zoek je naar beweging en groei? Dan ben ik de aangewezen persoon om je daarin te adviseren en begeleiden. 

Gratis Adviesgesprek

Gratis adviesgesprek

Krijg direct helder inzicht & ontvang
persoonlijk advies

Wil je er zeker van zijn dat teamcoaching past bij jullie uitdagingen? Vraag een vrijblijvend gesprek aan voor persoonlijk advies en ontdek wat teamaoching jullie kan opleveren (of niet).