Verdient jouw baan je nog?

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 28 nov 2018

December staat voor de deur, de maand van bezinning. Terugkijken op het afgelopen jaar. Nadenken over het jaar dat voor je ligt. Vaak ook een maand waarin mensen beslissingen nemen over het werk dat ze doen.

Misschien vraag jij je af: verdient mijn baan me nog?

We hebben vaak drukke levens. Veel te doen, weinig tijd. Dan vergeten we soms om bewust de leiding te nemen over de dingen die we doen. Waardoor je niet meer echt werkt en leeft op je eigen voorwaarden en onvoldoende keuzes maakt die bij jou passen. Door leiding te nemen ga je dingen doen die het verschil maken tussen impact hebben en geleefd worden.

We zijn geneigd om vast te houden aan het bekende. Dat geldt ook voor je werk. Je weet wat je hebt, je weet niet wat je krijgt. Veranderen van baan en werkgever is een spannend besluit.

December vind ik de perfecte maand om leiding te nemen en antwoord te geven op de vraag: verdient mijn baan me nog? Als jij de meeste van de volgende tekenen met een ja beantwoordt, weet je dat jouw baan je niet meer verdient. Dan wordt het tijd voor actie.

 1. Jouw leidinggevende heeft geen idee welke talenten jij in huis hebt. Je hebt echt je best gedaan om duidelijk te maken dat je meer in huis hebt maar dat wordt stelstelmatig genegeerd.
 2. Het jaar is bijna voorbij en je hebt niks nieuws aan je CV toe te voegen.
 3. Je kunt je niet herinneren wanneer je voor het laatst enthousiast thuis kwam van je werk.
 4. Je hebt geen mogelijkheden om professioneel of persoonlijk te groeien in het bedrijf waar je werkt.
 5. Regelmatig werk je extra, haal je alles uit de kast om een deadline te halen of laten klanten weten dat ze enorm tevreden zijn over je werk. Jammer genoeg blijft je harde werken verder onopgemerkt. Nooit krijg je een compliment of hoor je een dank je wel jouw leidinggevende.
 6. Je wordt steeds stiller op je werk. Iedereen vindt van alles maar niemand zegt iets. Nadat je een paar keer je neus hebt gestoten omdat jij wel je mening gaf, merk je nu dat je vooral op je lip bijt. En niet (meer) zegt wat je vindt.
 7. Je krijgt te weinig betaald voor het werk dat je doet.
 8. Je hebt het gevoel dat je werk je iedere dag een beetje minder intelligent maakt. Je wordt niet uitgedaagd op je werk.
 9. Als je even niet luistert naar je hoofd en wel naar je buik, weet je al lang dat jouw baan je niet meer verdient.

Herken je de meeste signalen? De eerste stap die je dan hebt te nemen, is beslissen dat je beter verdient dan deze baan. Dat je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Je neemt de leiding. Daarna ga je werk maken van je verlangen. Maar alles begint met het nemen van het besluit.

Eén van mijn persoonlijke drijfveren is dat ik groei door anderen te helpen groeien. Dat doe ik door nieuwsgierig te zijn naar de drijfveren en talenten van anderen. Dit jaar is een bijzonder en mooi jaar voor mij. Ik heb veel mensen mogen helpen bij het maken van keuzes en het nemen van dappere besluiten. Daarvan leer ik steeds opnieuw.

Regelmatig gebruik ik daarbij de ACT®-meting. Een test die inzicht geeft in je talenten, benut en onbenut, en de wijze waarop je deze kunt aanspreken. De ACT®-meting is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze antwoord geeft op vele vragen zoals

 • Welke talenten bezit ik van nature en welke zijn aangeleerd?
 • Hoe maak ik het beste gebruik van al mijn talenten?
 • Wat doet stress met mijn talenten?
 • Waarom kosten bepaalde dingen mij zoveel energie?
 • Hoe reageer ik onder druk?
 • Waarom reageer ik eigenlijk zo?

Misschien is het jouw wens om niet meer zo hard te werken. Niet meer zoveel uren, al die stress en denken ‘kom-op, even doorzetten straks wordt het vast rustiger’. Of wil je een baan waarin je jouw talenten wèl worden herkend en erkend.

Tegelijkertijd herken je je eigen patronen want vorig jaar onder de kerstboom dacht je precies hetzelfde. Nu, een jaar verder, is er niks veranderd. Je wilt zo graag zelf de regie nemen maar het lijkt je steeds weer door de vingers te glippen.

Dan wordt het tijd om een tandje dieper te gaan. Om te kunnen loslaten, heb je eerst te ontdekken wat je eigenlijk vasthoudt. De ACT® -methodiek laat je ervaren hoe krachtig je wordt, als je weet wie je werkelijk bent. Vrijheid ontstaat als je de verwachtingen van anderen leert los te laten en je vanuit je eigen waarden en talenten leeft en werkt, op jouw manier en in jouw tempo.

Kans op een gratis ACT®-meting

Omdat ik met veel plezier en voldoening denk aan alle mensen die ik dit jaar heb leren kennen en mogen helpen, geef ik in december een ACT®-meting ter waarde van € 395,- weg. Daar hoort een helder en overzichtelijk rapport plus een persoonlijke terugkoppeling bij.

Verdient jouw huidige baan je niet meer en kun jij wel hulp gebruiken bij het nemen van besluiten? Kom je op je werk niet tot bloei maar wil je dit wel graag? Dan is de ACT® -meting iets voor jou.  Deze meting vul je online in en daarna bespreken we samen de resultaten en kijken we welke stappen jij kunt zetten om zelf de leiding te nemen over jouw leven en werk.

Wil jij kans maken op zo’n ACT®-meting? Stuur mij dan een mail waarin je kort en concreet beschrijft waarom je baan je niet (of misschien juist wel!) verdient en hoe de ACT®-meting jou kan helpen. Mijn mailadres is gerry@gerrydevalk.nl. Doe dit voor maandag 10 december a.s.  In die week kies ik de winnaar.

Hartelijke groet,
Gerry de Valk