13 inzichten over het binden en boeien van medewerkers

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 2 aug 2019

In dit blog deel ik 13 inzichten over het binden en boeien van je medewerkers. Om over na te denken in deze vakantieperiode.

Het zijn soms best lastige vragen waar je echt even na moet denken. Wees oprecht eerlijk in je antwoorden. Wat je ook kunt doen: bespreek ze met je collega’s of je team. Je leert elkaar zomaar beter kennen 🙂

Natuurlijk ben ik benieuwd naar je antwoorden, dus laat me in ieder geval gerust meegenieten door een reactie te geven: gerry@gerrydevalk.nl.

Veel plezier!

Vragen over het binden en boeien van medewerkers

Hoe open ben jij tegenover je team over de meest lastige uitdagingen en problemen in jullie organisatie en team? Weet iedereen wat de grootste uitdagingen zijn? Zou dat ook moeten, wat vind jij?

Heb je collega’s of medewerkers in je team die eigenlijk nooit zorgen delen of ideeën opperen? Doe je hier iets mee, spreek je ze daarop aan?

Wat gebeurt er met een collega of teamlid die niet goed functioneert? Wat is het effect op de rest van het team?

Mag je in een teamoverleg van mening verschillen? Ook als ‘een grote baas’ erbij zit?

Zouden de prestaties van je team fors kunnen verbeteren met een paar toppers van buiten de organisatie? Zou je dit ook doen als je team qua formatie moet inleveren omdat het duurdere medewerkers zijn?

Welke belemmeringen zijn er voor jou om het best mogelijke team samen te stellen? Wat zou er verbeteren als je alle ruimte had om aan een dergelijk team te bouwen?

Weet jouw team welke talenten nodig zijn om de organisatie toekomstbestendig te houden? Ben je daarop al aan het anticiperen?

In hoeverre sta je toe dat sommige medewerkers in je team niet op het gewenste niveau presteren?

De sterkste drijfveer voor een optimaal functionerend team zijn fijne collega’s die elkaar vertrouwen en uitdagen. Wat heb jij nog te doen om zo’n team te krijgen? Van wie moet je afscheid nemen?

Hoe vaak lijken teamleden geen idee te hebben van wat jij bedoelt of wilt? Geef je ze wel de juiste informatie?

Is er voldoende ruimte om verhelderende vragen te stellen? Hoe vaak wordt er uitgegaan van aannames en veronderstellingen in plaats van feitelijke onderbouwingen?

In hoeverre ben jij het eens met de uitspraak dat meer medewerkers betekent dat er meer of beter werk wordt gedaan? Zou het niet verstandiger zijn om, net zoals in de sport, vooral te focussen op het inzetten van toptalent?

Heb je een sollicitatieproces die voor de kandidaten een ervaring is om nooit te vergeten?