Drie studerende kinderen in één week

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 6 sep 2019

De vakantie zit er op! Genoten in Griekenland en genoten thuis met dezelfde zomerse temperaturen. Nu rollen we september in en komen we weer in een normaal ritme.

Althans, wat je normaal noemt. We hebben thuis namelijk een bijzondere week achter de rug.

Drie van onze vier kinderen zijn vorige week met een studie begonnen.

Maandag brachten we onze dochter naar het introductiekamp, dinsdag begon de introductieweek voor onze oudste en woensdag had onze tweede zijn eerste kennismaking.

Onwillekeurig bracht het me terug naar mijn eigen introductietijd (35 jaar geleden, slik!)  toen ik ging studeren in Deventer. Naar het gevoel van toen. Vol verwachting, nieuwsgierigheid maar ook de spanning vanwege alle nieuwe dingen die op me stonden te wachten.

Al in de eerste week leerde ik de man met wie ik nu getrouwd ben, kennen. Dat was nog eens een succesvolle introductie! Ik herinner me nog flarden van met elkaar eten bij oudere studenten (rijst pilaf en chili con carne), een speurtocht door de stad en de kennismaking met docenten en het opleidingsgebouw.

Ik voelde me groot, volwassen en dacht dat ik al heel veel wist.

Nu zijn we zover dat drie van onze vier kinderen met een vergelijkbaar gevoel deze week hebben ervaren. Brak van slaapgebrek en drank kwamen ze het huis weer inrollen. Met stoere en mooie verhalen over bonte avonden, afstappen op mensen die je niet kent en grenzen die weer een stukje zijn opgeschoven.

Ze voelen zich groot, volwassen en denken al heel wat te weten.

En jij?

Hoe heb jij de draad weer opgepakt na je vakantie?

Had je er zin in, was je vol verwachting en nieuwsgierig?
Had je na een dag al het gevoel nooit te zijn weggeweest?

Sta je nog wel eens stil bij hoe je ooit begonnen bent? Wat voor werk je wilde doen na het afronden van je opleiding? Of misschien al toen je aan je opleiding begon.

Waar is het jou ooit om begonnen? Denk je daar nog wel eens over na? Waar je naar verlangde straks, als je groot zou zijn?

Nu zijn alle vakanties voorbij. Voor je het weet, is de waan van de dag weer regerend. Ren je als een marmot in het draaimolentje of lig je als een nijlpaard roerloos in het water omdat je niet weet hoe je verder wilt. Wat de volgende stap moet worden. Ondertussen raast je hoofd maar door.

Herken je iets?

Misschien helpt het je om dan eens terug te gaan naar hoe je ooit begon. Wat was je verlangen? Waar is het jou ooit om begonnen? Kijk of dat je helpt om keuzes te maken waardoor je de waan van de dag achter je kunt laten.  De kennis en ervaring die je inmiddels hebt gaat je daar vast bij helpen!

Hartelijke groet,

Gerry de Valk

Maak nader kennis met jezelf. Leer begrijpen hoe jij op je krachtigst bent. Hoe jij als manager, teamcoach of professional het verschil kunt maken. Want weten wat je talenten en drijfveren zijn, helpt je bij het maken van jouw eigen plan. En zorgt ervoor dat je koersvast en met energie in het leven staat. Maar het allerbelangrijkste: dat je kunt staan voor wat je te doen hebt en krachtige keuzes kunt maken. Voor jezelf, voor je team en voor je organisatie. Ik help je graag!