Even terug in de tijd…

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 10 aug 2018

Wat een zomer hebben we! Samen met mijn gezin geniet ik op dit moment van onze vakantie. Heerlijke weken waarin we weinig moeten en lange zomerse dagen met elkaar hebben.

Zoals je misschien weet, zoek ik ook graag de stilte op. Afgelopen week maakte ik een rondje op mijn racefiets. Op een gegeven moment sla ik een weggetje in en iets verderop fietst mij een meisje tegemoet. Ze zal een jaar of 10 zijn geweest. Ik kijk naar haar en in een korte flits ben ik 40 jaar terug in de tijd. Ik zie mezelf. Hetzelfde korte wat steile, rechte peper & zout-haar en kleren die niet volgens de laatste mode zijn. Ze kijkt een beetje verlegen.

Op het moment dat we elkaar bijna passeren, kijkt ze naar de boerderij die aan deze weg staat. Er is een man aan het timmeren en ook hij kijkt. “Hoi papa”, zwaait het meisje vrolijk naar hem. Hij zwaait terug.

Het hele beeld ontroert me en iets verderop stop ik even om wat water te drinken. Ik denk na over mezelf toen ik 10 jaar was. Wat mijn dromen waren. Wat ik wilde worden. Waar ik blij en enthousiast van werd. Over mijn vader die maar 58 jaar oud is geworden. Waar ik sta nu ik 51 ben en wat ik nog graag wil doen.

Mooi hoe zo’n kort moment je zoveel inzichten kan geven.

Hoe vaak denk jij nog aan je kindertijd?