Recruitment, dat doe jij toch wel even?

Geschreven door: Gerry de Valk
Gepubliceerd op: 23 jan 2022

Organisaties die een aantrekkelijk werkgever willen zijn. En nog liever een topwerkgever.

Maar met een halve man en een paardenkop voor recruitment.

Zonder een gedegen medewerkersstrategie.

Waarin het draagvlak van het topmanagement net zo wiebelt als sommige kinderen in een schoolbank.

Want we willen wel resultaten maar het mag niks kosten.

Hoe moeilijk kan het immers zijn om die vacatures ingevuld te krijgen? Een paar jaar geleden hadden we nog helemaal geen recruiters en deed HR de werving er gewoon even bij.

Nou dan.

Wat deze organisaties vergeten, is dat aantrekkelijk werkgeverschap iedereen in de organisatie aangaat. Het wordt pas succesvol als je het met z’n allen doet.

Als je denkt dat HR of recruitment ervoor gaat zorgen dat alles goed komt als het gaat om je medewerker: mooie dromen gewenst.

Ik vind dat je mag verwachten dat HR en recruitment hierin de lead nemen. Dat ze iedereen in de organisatie mee op sleeptouw nemen in de zoektocht naar oplossingen om medewerkers te boeien en binden en om nieuwe medewerkers te vinden.

Alles wat je doet en onderneemt als het gaat om het omwikkelen van een succesvolle arbeidsmarktstrategie moet passen bij wie je als organisatie bent. Buiten winnen, is immers binnen beginnen.

Dan heb je elkaar in de organisatie meer dan nodig. Vorm campagneteams die zich dwars door de organisatie, afdelingen en heilige huisjes heen organiseren.

Droom, visualiseer en beschrijf hoe de organisatie eruitziet als je topwerkgever bent. De mooiste prijzen wint. De beste talenten alleen voor jouw organisatie willen werken. Er nooit meer problemen zijn om nieuwe medewerkers te vinden.

Organiseer sessies waarin je luistert naar wat je mensen bezighoudt. En beschrijf waar je nu staat en wat er nog moet gebeuren om topwerkgever te worden.

Ga vervolgens gericht met een plan en stap voor stap verbeteringen doorvoeren.

Ik wens je veel succes tijdens deze mooie reis! Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een gedegen medewerkersstrategie? Mijn team en ik helpen je graag. Wist je dat we samen in 5 dagen al een goede basis kunnen hebben staan? Ik vertel je er graag meer over, stuur me gerust een korte mail. Dan bel ik je terug!

Hartelijke groet, Gerry